Ökoloogiline köögiviljapüree veiselihaga / Põnn

See on meie õnn, et Eesti esimene lastetoidusari Põnn on pöördunud ökousku! Põnni valikus on avastamisrõõmu igas vanuses beebidele, kuid meie südamed on võitnud just tummine köögiviljapüree maheda veiselihaga.

 

Seda seepärast, et kui mahedast toorainest valminud puu- ja köögiviljadetoitude valik on poelettidel üpriski mitmekülgne, siis orgaanilist liha sisaldavate beebisöökide valik on üsna väike.

Kööviljapüree maheda veiselihaga on kasulikest toitainetest, valgust ja rauast pungil korralik kõhutäis, mida nautida järjekordsel väljasõidul kodust eemal või lihtsalt nendel päevadel, kui liha ja köögiviljade keetmine emme toimekasse päeva ei mahu.

Köögiviljapüreed veiselihaga soovitatakse anda beebidele, kes on vähemalt kuus kuud vanad. 
 
Suhkru, soola ja lisaaineteta

Salvesti Põnni lastesarjale annab kaalu juurde tõik, et see on valminud koostöös lastearst Reet Raukasega. Põnni lastetoidud ei sisalda lisatud suhkrut, soola ega lisaaineid – nende asemel on toodetes hoopis rohkelt puu- ja juurvilju. Siidiste mehude-püreede kõrval leiab valikust ka pudrutoidud ja jogurtipüreed. 

Ökousku Põnn

Salvest kasutab Põnni lastetoitude valmistamisel võimalikult palju kodumaist toorainet – köögiviljatoitudes parimat eestimaist liha, kartulit ja porgandit ning putrudes kohalikku piima. Praeguseks valmistatakse juba kõiki tuubitoite ja klaaspurgis puuviljabaasil valmistatud tooteid mahetoorainest ning lähiajal on plaanis minna Põnni lastetoidusarjas täielikult üle ökoloogilisele toorainele. 
 
Beebid otsustavad 

Põnni beebitoitude sarja arenduses osalevad muide peale tootearendajate ja lastearsti ka Eesti beebid! Testgruppi kuulub umbes 50 beebit-otsustajat. Just viimaste lemmiktooted jõuavad lõpuks lettidele ning need, mis karmide kriitikute maitsemeeli ei rahulda, saadetakse uuele peenhäälestuse ringile.  

 

Tutvu lähemalt: