Kohv El Agrado Cauca / Coffee People

El Agrado Cauca on rikastav avastusretk kohviinimesele – oa maitset võib kirjeldada kui sümbioosi võiküpsise täidlusest, vahtrasiirupi magususest ja portveini happelisusest. Mhmh, hommik algab selle kohviga hoopis põnevalt!

Kohvile annab mõnusat maiku ka ootamatult tore taustalugu. Selle valmistaja Nicanor Valderrama on 27aastane Colombia hambaarst, kes nüüdseks on kohvimaailmas olnud 12 aastat. Tema isa ostis Santander de Quilichaos talu ja andis pojale väikese tüki maad, et too saaks ka ise kohvi toota. Noor hambaarst võib uhkusega öelda, et tema maatüki selle aasta kohvisaak oli senisest suurim ning kõrgeima kvaliteediga.

El Agrado Cauca Limited Editioni valmistamiseks korjatakse ainult küpseid vilju, mida fermenteeritakse 24 tundi kohvi enda limas. Seejärel pestakse oad puhtaks. Põnev!

Coffee People’i hõimutunne

Coffee People’i tegemisi juhib filosoofia, kus esikohal on inimesed. Eesti ettevõttele on kohvi kasvatavad farmerid, röstijad ja nautijad kõik ühe suure hõimu liikmed. Eriti oluliseks peavad ettevõtjad isiklikku suhet ja eetilist tegevust, kus kohvitassi hinnast vääriline osa kuulub farmerile. Sama oluline on neile ka tarneahela teine ots: oma kohvi joojaid ei taheta alt vedada ja neile keskpärast rüübet pakkuda.

Kogu tootmine on keskkonnahoidlik – seda tõestab Coffee People’i röstimismasin Loring, mis on imetillukese ökoloogilise jalajäljega. Võrreldes teiste röstimasinatega, mis paiskavad röstimisel sooja õhu välja, säästab Loring oma „kuumaõhupesumasinaga” 85% soojusenergiat.

Etiketid on teinud andekas illustraator Marju Tammik ja pakenditele kleebitakse need käsitsi. Lisaks kuulub Coffee People vastutustundlike ettevõtete hulka.

Osta siit:
Tutvu lähemalt: