Rabarberi-shrub

Naturaalse õunaäädika kasulikest omadustest võiks kirjutama jäädagi, aga on neidki, kes ei oska lugu pidada selle äädikasest maitsest. Hoopis mahedamalt maitseb õunaäädikat sisaldav tervisenaps Rabarberi-shrub.

Shrub’ideks (häälda „šraab”) nimetatakse traditsiooniliselt joogiäädikaid. Väikese lonksukokteilina kasutatakse seda keha toniseerimiseks ja desinfitseerimiseks, sest shrub maitseb kange nagu naps. Rohkem tarvitatakse shrub’i aga lahjendatud jookide, kastmete ja marinaadide valmistamiseks.

Ideafarmi rabarberi-shrub sisaldab 45% rabarberimahla, 25% õunaäädikat, suhkrut ning lõhnava madara ekstrakti.

Joogis annab shrub mõnusa happelise nüansi ja pakub maitselt mahedama mooduse manustada tervislikku õunaäädikat. Kõige lihtsam on lisada shrub’ile omal valikul mulliga või mullita vett või teha mõni muu kokteil.

Siin väike retseptisoovitus:

Alkovaba kokteil shrub’iga

1 osa shrub’i
1 osa jääd
Pikenda mulli- või mullita veega. Sobib hästi ka vahujoogi või kirgaste mahladega.

NB! Koos väikese törtsu õliga saab shrub’iga väga hea marinaadi linnulihale või grilli järel liha pintseldamiseks. Salatikastmetesse passib hästi koos maasika, arbuusi ja valge juustuga.

Maitsete ideefarm

Ideafarm on koht Saaremaal, kus traditsioonid kohtuvad ideedega. Selle tulemusena sünnivad kohalikust toorainest uudsed ja põnevad maitseelamused.

Osta siit:
Tutvu lähemalt: