Tassi-brownie’d on ideaalne kokkamisseiklus, mida pärast koolipäeva sõpradega ette võtta. Iga laps saab imekergesti otse oma tassi koogitaina valmis segada ja küpseminegi võtab vähe aega. Pealegi on ju tassi sees kooki küpsetada palju põnevam kui vormis!
Vaata ajakirja EMA 2019 sügisnumbrist!
Tekst ja retsept: Iti Kaevats ja Merit Kask
Fotod: Marina Puškar
Meisterdasid Iti, Natasha Lii ja Aleksander
Valmistusaeg: 5–10 minutit + küpsetamiseks 20–25 minutit
1 tassi-brownie kohta:
2 sl jahu
1 sl kakaopulbrit
1 sl fariinsuhkrut
suts soola
2 sl hakitud šokolaadi
1,5 sl sulatatud võid
3 sl piima
jäätist või vahukoort
marju, kui on
- Pane ahi kohe 170–180 kraadi peale sooja, sest brownie’de kokkusegamine käib kähku. Sulata pisikeses potis või vedelaks ja haki šokolaad tükkideks. Ära päris peeneks lõigu, suuremate tükkidega jääb mõnusam maitse.
- Puista otse tassi jahu, kakao, fariinsuhkur ja lisa veidi soola. Et kõik kuivained ühtlaselt seguneks, võid kasutada kahvlit. Tassi valides eelista pigem väiksemaid. Nagu valatult sobivad näiteks nõukaaegsed serviisitassid.
- Lisa kuivainetele 1 sl šokolaadi, maha jahtunud või ja piim. Sega ära ja kõige peale pane üks lusikatäis šokolaaditükke.
- Pista tassid 20 kuni 25 minutiks ahju. Õige aeg brownie’d välja õngitseda on siis, kui kook on veel pisut vedel.
- Võta ettevaatlikult tassid ahjust välja, lase maha jahtuda, tõsta peale jäätist või vahukoort ja kui on, siis veel mõni mari ka. Lase hea maitsta! Kõrvale lonksamiseks sobib suurepäraselt hea jahe piim.
NB! Ajakirja EMA sügisnumbrist leiad ka Elina Naani i-me-li-se musta leivaga tehtud ploomikoogi retsepti!
Proovi kindlasti järele!