Külmal ja rõskel ajal haarab käsi ikka ja jälle kuuma piimajoogi järele! See ei peagi sisaldama kohvi, võimalusi on lõputult veel. Neist ühe pakkus välja Kizkadeliciousi nime all Lähis-Ida maitsetega katsetav tallinlanna Leana Mägi.
Tekst: Merit Kask
Foto: Iris Kivisalu
Vegan sharbat‘i late tarvis kuumuta või vahusta meelepärast taimset piima ja nirista sellesse hibiski-sharbat’i, mille retsepti avaldame lisaks EMA sügisnumbrile ka siin:
Hibiski-sharbat
Suurte punaste õitega hibisk, mida meilgi teena juuakse, annab idamaisele mesimagusale sharbat’ile ehk šerbetile õrnalt eksootilise noodi. Joo kas külmalt, kuumalt või hoopis nagu latet!
250 ml vett
160 g suhkrut
13 kardemonikauna
3 kaneelipulka
15 g hibiskiteed
1. Pane vesi, suhkur, kardemon ja kaneel potti ning lase keema.
2. Vähenda kuumust ja lisa hibiskiõied. Kuumuta tasasel tulel u 20 minutit.
3. Tõsta pliidilt ja lase jahtuda. Kui segu on jahtunud, kalla läbi sõela ja ongi valmis. Kui segad seda kuuma veega, saad soojendava teejoogi. Kui mullivee ja jääga, siis karastava limonaadi.
Kuumuta või vahusta meelepärast taimset piima ja nirista sellesse hibiski-sharbat’i.
Tutvu Leana teiste imepõnevate Lähis-Idast inspireeritud retseptidega EMA sügisnumbris!