Viljandimaal asuva Naatsaku talu printsessid Hannah (12) ja Katharina (8) teavad täpselt, mis on puhkepäeval see mõnus hommikupala! Seda vaaritavad nad kokku täitsa ise – endal ikka veel öösärgid seljas!
Retsepti autor: Gea Melin
Foto: Martin Kosseson
Toidutegijad: Hannah Lya, Katharina Victoria
Tavaliselt teatakse saia-muna-suhkrurooga “Vaesed rüütlid”, kuid see siin on kõvasti rikkalikum versioon. Pannimaius aitab ära kasutada kuivama jäänud saia- ja sepikuviilud ning vajaminev kraam on tavaliselt igas kodus olemas.
Valmistusaeg: 10 minutit
Kogus: kahele
4 saia- või sepikuviilu (meie tegime hapusaiast)
2 talumuna
4 dl piima
paar võikildu
paar tl pruuni suhkrut
suts jahvatatud kaneeli ja/või kardemoni
kaunistuseks vahukoort (ka kohupiimakreem sobib)
kaunistuseks meelepärast moosi või marju
soovi korral ka pähkleid, rosinaid, mandlilaaste vms
- Lõika saiast viilud või võta juba valmis viilutatud sai.
- Klopi lahti munad, vala hulka piim ja klopi pisut veel.
- Aja pann pliidil kuumaks, keera tuli keskmiseks ja viska võikillud peale.
- Immuta saiaviilud piima-munasegus ja prae pannil mõlemalt poolt kuldseks.
- Tõsta saiad taldrikule, puista peale suhkrut, raputa peale kaneeli-kardemoni, tõsta peale törts vahukoore, moosi ja muud meelepärast.
- Naudi küllust!