Igatsus looduse maitsete, mulla toore lõhna ja suve õhulise kerguse järele kutsub lauda katma kõige sellega, mida külluslik aastaaeg meile kui kandikul kätte toob.
Tekst ja retseptid: Gea Melin
Fotod: Kerttu Kruusla
Estragonilimps
See limps on veidi mahedamaitselisem ja kiiremini valmiv versioon vanast heast Tarhunist. Meitel kulistatakse seda ühe hingetõmbega kannude viisi alla, et seejärel kõik hingetõmbed tasa ahmida ning keelega üle huulte limpsata.
Liitrine kannutäis
50 g värsket estragoni
2 oksa piparmünti
50 g suhkrut
1 sidruni mahl
1 liiter mullivett
jääd
kannuilu loomiseks estragoni ja mündilehti ning jääkuubikuid + ohtralt suveõisi
Purusta üheskoos estragon ja suhkur, ning kui on piisavalt vägev kannmikser, siis ka jää sutsu vee ja sidrunimahlaga. Vala peale mullivesi ning lase 5 minutit gaasidel lahtuda ning limpsil maitsestuda. Kurna kannu ning sulpsa sisse jääkuubikud ning ürdioksakesed ja õied. Limps!
Nipp! Jäädvusta suvine õiteilu jääkuubikutesse, noppides suvel kõikvõimalikke söödavaid õisi: roosilehed, kannikesed, lavendel, kurgirohi, margareetad, pärnaõied, saialilled, aasristikud, sireliõisikud, õunapuuõied jne.
Vaata ajakirja EMA 2020. aasta suvenumbrist ka kuuma ilma külmsupi, peenramaa-focaccia, lavendlibesee, õiesuhkru ja aasapesto hõrke retsepte.
Hea lugeja,
loodan südamest, et loetud artikkel inspireeris ja pakkus uusi arendavaid mõtteid. Ajakirja EMA missioon ju ongi toetada uue aja emasid ja isasid vastuokslike valikute ja lõputute väljakutsete virvarris, et võiksime üheskoos kasvada teadlikumaks lapsevanemaks, partneriks, isiksuseks. Oluline samm iseendaks saamise teel on olla kohal. Usume, et seda on hõlpsam ja tervislikum teha silmi säästvasse kiirgusevabasse paberajakirja süüvides. Kui tunned, et meie väärtused Sind kõnetavad ja soovid rahulikult ka ülejäänut ajakirja nautida, siis telli EMA ja toeta meie ettevõtmist SIIN.
Merle Liivak
Ajakirja EMA peatoimetaja