Ka sügisel on jäätis lubatud! Kõrvitsa-kondenspiimajäätis on tummisele aastaajale sobivalt vürtsine. Ja muidugi ka magus. Lihtne valmistada ning veel lihtsam pintslisse pista!
Tekst ja retsept: Gea Melin
Fotod: Kris Süld
Modellid: Saga Josephine, Henriete Lee
Valmistusaeg: ca 1 tund + 4 tundi sügavkülmas olemist
Kogus: ühele kuni kümnele, olenevalt distsipliinist
- 2,5 dl kõrvitsapüreed
- 4 dl vahukoor
- 250 g kondenspiima
- 1 tl jahvatatud ingverit
- 1 tl jahvatatud kardemoni
- 1 tl jahvatatud kaneeli
- teelusikaotsatäis jahvatatud nelki
- 1 tl vanilliekstrakti või -pastat
- suts soola
Kõrvitsapüreed võib hästi varustatud poest ka osta, kuid toredam on see ikka ise valmis teha. Soojenda ahi 200 kraadini. Lõika keskmisest veidi väiksem kõrvits pooleks, eemalda seemned, lõika sektoriteks ning küpseta vili ahjus pehmeks. Lase veidi jahtuda ning lõika ära koored. Püreesta kõrvitsa sisu ning jäta jahtuma.
Vahusta vahukoor, lisa juurde kondenspiim, vürtsid, vanill ning sool. Külmema ilma korral või kangemat elamust ihates võid vürtside kogust ka suurendada. Seejärel sega hulka kõrvitsapüree. Tõsta segu kaanega suletud karbis nii umbes neljaks tunniks külmkappi, segades võimaluse korral iga tunni järel, et jäätis tahkuks ühtlaselt. Külmakristalle ei teki, kui
segamisel toimetada kiirelt.
Serveeri seda päikselist hõrgutist vahvlis, kausikeses, võilillesiirupi, Kreeka pähkli puru või millega tahes, mis jäätise su meelest veel paremaks teeb!