Stiilsed munadepühad? Kõlab humoorikalt. Ent miks mitte üllatada tavapärase lihavõttemenüü kõrval ka selliste elegantse vormiga gurmeepaladega nagu munakokteil, petupasha ja munapilveke.
Autorid: Helis Heiter ja Maria Ader (Curated by Bakerman)
Fotod: Iris Kivisalu
Munapilvekesed
Munapilvekeste tegemiseks tasub võtta appi mikser või köögikombain, sest mida vahusem on munavalge, seda „pilvisem” on tulemus.
Vaja läheb üksnes mune ja soola-pipart.
- Soojenda ahi 230 kraadini ja laota ahjuvormile küpsetuspaber.
- Eralda munavalge munakollasest. Soovitame munakollaseid hoida üksteisest eraldi, ja et säiliks kollase ümar vorm, jäta iga munarebu oma koore sisse ootele.
- Mikserda munavalge kõvaks vahuks, et seda saaks modelleerida.
- Vormi küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile munavalgest nii mitme pilve kuju, kui palju on ootel munakollaseid.
- Pane „pilvekesed” kolmeks minutiks ahju.
- Seejärel võta need ahjust välja, aseta keskele munakollased ja lükka uuesti kolmeks minutiks ahju.
- Maitsesta soola, pipra jm meelepärasega.
Kaval nipp! Mikserdatud munavalgele võib enne vormimist lisada ka riivjuustu või väikseid peekonitükke.
Ajakirja EMA kevadnumbrist leiad veel mitmeid teisi stiilseid ja üllatavaid retsepte lihavõttepühadeks, nagu näiteks:
Hea lugeja,
loodan südamest, et loetud artikkel inspireeris ja pakkus uusi arendavaid mõtteid. Ajakirja EMA missioon ju ongi toetada uue aja emasid ja isasid vastuokslike valikute ja lõputute väljakutsete virvarris, et võiksime üheskoos kasvada teadlikumaks lapsevanemaks, partneriks, isiksuseks. Oluline samm iseendaks saamise teel on olla kohal. Usume, et seda on hõlpsam ja tervislikum teha silmi säästvasse kiirgusevabasse paberajakirja süüvides. Kui tunned, et meie väärtused Sind kõnetavad ja soovid rahulikult ka ülejäänut ajakirja nautida, siis telli EMA ja toeta meie ettevõtmist SIIN.
Merle Liivak
Ajakirja EMA peatoimetaja