Suvi on matkamise aeg ja äkknälja kustutamiseks on müslibatoon üks nobedamaid- tervislikumaid valikuid. Müslibatoonide valmistamine pakub lastele rõõmu ja kasu on sellest taevani. Tekst: Gea Melin
Fotod: Martin Kosseson
Müslimeistrid: Aina Isabel (3) ja Sonja (5)
KÜMNELE
VALMISTUSAEG: ca 30 minutit + tunnike külmas
2 dl mandleid
30 datlit
4 dl kaerahelbeid
5 sl maapähklivõid
- Purusta mandlid kannmikseris väikesteks tükkideks (mitte liiga peeneks puruks) või haki läbi. Eemalda datlitelt kivid ning surista ühtlaseks massiks (mandlitest eraldi).
2. Laota kaerahelbed ja mandlitükid ahjuplaadile ning rösti 160kraadisel temperatuuril õrnalt pruunikaks. Jälgi neid pidevalt, kuna on suur oht kõrbeda!
3. Sopsa kaussi kokku maapähklivõi, datlisegu ning röstitud kaerahelbed-mandlid. Sega kõik korralikult läbi kleepuvaks massiks.
4. Tõsta segu ristkülikukujulisse vormi (meie kasutasime vormi mõõtudega 20 x 30 cm) ning suru sõrmedega ühtlaselt laiali. Lükka vorm tunnikeseks sügavkülma, kui soovid kiiremat tahenemist, või 2 tunniks külmkappi.
5. Pärast paaritunnist tahenemist võta maius külmast välja ning lõika ristkülikuteks.
6. Paki tükid näiteks küpsetuspaberisse, säilita õhukindlas karbis või söö kohe!
Huhhuu! Kui soovid müslibatoonimassist teha hoopis pidutorti, siis tegutse nii: laota peale maasusid või muid suvemarju ning vala üle 200 g sulatatud šokolaadiga. Kaunista suveõitega. Kes tahab, võib serveerides lisada ka mõnusa vahukooretörtsu!
Telli ajakiri EMA siit!